Even voorstellen: Johan Brinkman

Geplaatst op: 14 februari 2018

Even voorstellen: Johan Brinkman, bedrijfsleider bij Pier16

Een nieuw gezicht bij Pier16. Eind vorig jaar is Johan Brinkman bedrijfsleider bij Pier16 geworden. In de aankomende voorjaarsvakantie (van woensdag 28 februari tot en met vrijdag 2 maart) trakteert Johan iedereen die tussen 14:00 en 16:00 uur een kop koffie komt drinken bij Pier16 op wat lekkers!

Stel jezelf eens voor?

Mijn naam is Johan Brinkman, 28 jaar oud en woonachtig in Emmeloord. Samen met mijn vrouw Lisanne en labrador Sjef wonen wij in Emmelhage en zijn we in blijde verwachting van ons eerste kindje!

Naast mijn studie aan de Hogere Hotelschool heb ik altijd in de horeca gewerkt; eerst bij een restaurant in Lemmer en daarna bij Slump Catering & Events in Bant. Daarnaast ben ik ook werkzaam geweest op het cruiseschip MS Maasdam als restaurant manager. Tussentijds ben ik altijd weer teruggekomen bij Slump Catering & Events, waar ik uitgroeide tot operationeel manager. Maar toen de vacature vrij kwam bij Pier16 wist ik dat ik terug wilde naar mijn basis èn passie, en zo ben ik hier beland.

Waarom horeca?

Samen met de gasten een gezellige dag, middag of avond beleven en ze zien vertrekken met een glimlach op de gezichten. Dat is het mooiste wat er is!

Waarom Pier16?

De locatie is onovertroffen. Niet alleen het uitzicht maar ook het restaurant is schitterend ingericht, industrieel en stoer en dat maakt Pier16 uniek en bijzonder in de Flevopolder. Men kent het restaurant als een strandtent in de zomer, maar we zijn veel meer. Verjaardagen, bruiloften, huwelijksfeesten, familiedagen, bedrijfsuitjes, vergaderen, eventueel in combinatie met strand- of wateractiviteiten. Alles kan het hele jaar door verzorgd worden en altijd met het allermooiste uitzicht over het Ketelmeer.

In de eerste plaats zijn we restaurant, dus iedere dag (behalve op de maandag en dinsdag in de winter) kun je terecht voor rustieke gerechten gemaakt met producten uit onze directe omgeving.

Welk gerecht beveel je aan?

Er zijn weinig gerechten die ik niet lust, maar als ik hier een favoriet moet noemen is het de bavette. Een heerlijke stukje mals rundvlees, eens wat anders dan biefstuk, maar minstens zo lekker! Daarnaast komt er ook weer een nieuwe menukaart aan en ik weet zeker dat onze koks ook mij weer weten te verrassen!

Beschrijf Pier16 in drie woorden?

Gezellig, stoer en toegankelijk.

Wat is het leukste compliment wat je hebt gekregen?

Dat ik uitstraal dat ik met plezier aan het werk ben en daar is ook geen woord aan gelogen! Ik loop met veel plezier rond in Pier16 en het lijkt bijna niet op werken!

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees ons privacystatement